Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Bucovina este adapostita între dealurile din nordul Moldovei, fiind recunoscuta în lumea întreaga pentru Manastirile pictate, înscrise în patrimoniul UNESCO. Construite în secolele XV – XVI, aceste capodopere ale arhitecturii sacre sunt unice în lume, prin exterioarele pictate în culori vii, reprezentând scene religioase dramatice.
 Cea mai cunoscuta dintre ele, numita adesea “Capela Sixtina a Orientului”, este manastirea Voronet. Ridicata în 1438 de Stefan cel Mare, manastirea este celebra pentru fresca reprezentând Judecata de Apoi. Vopseaua albastra folosita pentru pictura nu s-a degradat de-a lungul timpului si este cunoscuta în întreaga lume drept Albastru de Voronet. Pentru ca artistii care au realizat pictura au lucrat complet izolati, reteta folosita pentru obtinerea acestei culori ramâne pâna azi un mister.
Alte manastiri pictate care nu trebuie ratate: Sucevita, cu nuante de verde si Humor, unde frescele sunt predominant rosii. În apropiere se mai afla manastirile Arbore, Dragomirna, Moldovita si Putna.
Orasul Suceava este probabil cel mai bun punct de început pentru un tur al manastirilor. Cândva capitala Moldovei (din 1375 pâna în 1565), orasul are câteva atractii turistice demne de mentionat, ca de exemplu ruinele Cetatii Sucevei, construita în 1388. Astazi, vizitatorii pot admira fortificatiile impresionante si splendida panorama a orasului. Alte puncte de interes: Biserica Sf. Gheorghe (înscrisa în patrimoniul UNESCO), biserica Mirauti, manastirea Zamca si numeroase muzee dedicate mestesugurilor, etnografiei, istoriei si artei populare. Muzeul de Istorie al Bucovinei dispune de colectii de armuri medievale, monede, unelte si documente. Sala Tronurilor este o replica a curtii lui Stefan cel Mare, cu mobila, arme si costume.
O vizita în Bucovina nu poate fi completa fara plimbari în natura, prin Parcul National Ceahlau, Olimpul României – muntele sacru al dacilor, stramosii românilor. Nu uitati sa va aduceti binoclul, pentru a putea admira cele peste 90 de specii de pasari. Nu sunt de neglijat nici Cheile Bicazului, o zona geografica deosebit de pitoreasca.