Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Evenimente

 • Targul de turism al Romaniei
  ROMEXPO impreuna cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism – ANAT, in calitate de partener strategic, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania – OPTBR, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc – FPTR, si Asociatia Nationala de Turism Rural si Ecologic – ANTREC, in…
  Written on Wednesday, 03 January 2018 10:15
 • Haida, hai în Maramureș
  Consiliul Județean Maramureș se dedică păstrării și promovării patrimoniului cultural și natural al Maramureșului.
  Written on Wednesday, 03 May 2017 13:32 Read more...
 • Festivalul Internaţional de Pomana Porcului
  Ediţia a XII-a, Băile Balvanyos Judeţul Covasna 24-26 februarie 2017. Promovarea şi păstrarea tradiţiilor gastronomice, culturale şi folclorice de iarnă ale fiecărei localităţi, atât din ţară cât şi din străinătate.
  Written on Wednesday, 22 February 2017 11:31 Read more...

Pe un drum pietruit, la circa 60 de km de Buzău, pe raza comunei Lopătari, satul Terca, se află “focul viu”, un fenomen natural de emanaţie a gazelor naturale, care o dată ce ies din pământ se autoaprind în contact cu atmosfera.

Cunoscut şi sub denumirea de “ Focul nestins” , pentru că arde fără întrerupere, acesta poate fi admirat la o altitudine de aproximativ 1000 de metri. Zona a fost declarată rezervaţie geologică în anul 1995 şi este o locaţie foarte cunoscută datorită fenomenului destul de rar întâlnit în Europa şi chiar în întreaga lume, care se petrece aici. În acest spaţiu, prin fisurile şi crăpăturile create în scoarţa terestră ies la suprafaţă gaze naturale care se aprind.

Flăcările care izbucnesc din pământ se înalţă în bătaia vântului, atingând înălţimi variate, până la jumătate de metru, oferind un adevărat spectacol privitorilor. Fenomenul este mult mai impresionant în timpul nopţii, când culorile capătă un aspect diferit şi mult mai intens. Atunci când plouă puternic se poate vedea cum bolboroseşte apa în locurile pe unde iese gazul.

Aceste locuri ascund multe bogăţii, iar localnicii cred că în dealurile înconjurătoare s-ar găsi rezerve importante de gaze naturale, petrol şi chiar uraniu. Specialiştii susţin că structura geologica a solului este alcătuită din roci sedimentare precum gresii sau argile de vârstă miocenă, fiind deosebit de faliată şi favorizând ieşirea la suprafaţă a gazului metan, sau a altor tipuri de gaze. Hidrocarburile ajunse astfel la suprafaţă ard singure sau pot fi aprinse foarte uşor.

Pentru a vizita acest obiectiv turistic unic, trebuie să ajungeţi pe drumul european E85, care face legătura cu oraşul Focşani. Se urmează traseul acestui drum până în localitatea Mărăcineni, de unde continuă drumul spre localităţtile Sapoca – Beceni – Vintilă Vodă – Mânzăleşti – Lopătari – Terca. in satul Terca până la Focurile Vii, drumul se parcurge în aproximativ 30 de minute. Odată ajunşă la Focul Viu, veţi avea parte de un spectacol de lumină şi căldură din partea naturii.