Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Evenimente

 • Targul de turism al Romaniei
  ROMEXPO impreuna cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism – ANAT, in calitate de partener strategic, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania – OPTBR, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc – FPTR, si Asociatia Nationala de Turism Rural si Ecologic – ANTREC, in…
  Written on Wednesday, 03 January 2018 10:15
 • Haida, hai în Maramureș
  Consiliul Județean Maramureș se dedică păstrării și promovării patrimoniului cultural și natural al Maramureșului.
  Written on Wednesday, 03 May 2017 13:32 Read more...
 • Festivalul Internaţional de Pomana Porcului
  Ediţia a XII-a, Băile Balvanyos Judeţul Covasna 24-26 februarie 2017. Promovarea şi păstrarea tradiţiilor gastronomice, culturale şi folclorice de iarnă ale fiecărei localităţi, atât din ţară cât şi din străinătate.
  Written on Wednesday, 22 February 2017 11:31 Read more...

lacul albastru

Aflat în orașul Baia Sprie este unic prin origine (prabușirea unei galerii de mină) și chimismul apei. Datorită solubilizării compușilor sulfuroși apa are culoarea verde, uneori cu reflexe de smarald. Monumentul Naturii Lacul Albastru a fost declarată rezervaţie naturală și este în custodia Administrației Parcului Natural Munții Maramureșului care în parteneriat cu organizaţii neguvernamentale are drept scop conservarea peisajului în scop științific și educativ. Aria naturală protejată Lacul Albastru se afla situată pe teritoriul administrativ al oraşului Baia Sprie într-o pădure tânără de gorun pe versantul sudic al Dealului Minei la altitudinea de 530 m şi are o suprafată de 0,5 ha. Lacul s-a format prin prăbușirea unor vechi lucrări miniere de exploatare de pe filonul Domnișoara în ani 1919 - 1920. În jurul lacului există câteva exemplare de pin care dau un farmec aparte zonei.